Hlavní obsah

Psi měli skončit na talíři, chovatel se však místo nich zaměřil na borůvky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 23 psů se podařilo zachránit z farmy v Jižní Koreji, kde je chovali na maso. Místo toho, aby skončili na talíři, se teď zotavují v útulcích v USA a čekají, zda se jim podaří najít nový domov, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Psi měli skončit na talíři, místo toho čekají na nový domovVideo: Humane Society International, Reuters

 
Článek

Psy vysvobodila společnost Humane Society International (HSI), která se zabývá ochranou zvířat. Na farmě v Soulu žili měsíce v klecích bez možnosti pohybu a čekal je krutý osud.

HSI, jež se v Asii dlouhodobě snaží o vymýcení obchodu se psím masem, se ale podařilo přesvědčit majitele farmy, aby se psů vzdal a změnil způsob obživy. Podle serveru The Huffington Post mu HSI nabídla 2500 dolarů (asi 58 tisíc korun), aby místo toho založil farmu na borůvky. Korejec s tím souhlasil.

Zvýší se povědomí o obchodu se psy

„Naším cílem je, aby se jednalo o trvalou změnu. Doufáme, že tento farmář bude modelovým příkladem pro ostatní. Nabídnout mu nějakou formu pomoci, to je něco, co rádi uděláme,“ citoval server The Washington Post Kelly O’Mearaovou z HSI, podle níž se v Jižní Koreji každoročně sní kolem dvou miliónů psů. Pro HSI se jednalo o první takový způsob záchrany psů.

Zachránění psi dorazili do USA na začátku ledna. Zatím našli útočiště v šesti útulcích ve Washingtonu D. C. a ve Virginii. Očekává se, že by měli bez problémů najít nový domov.

„Pomoc těmto 23 psům pomůže i dalším psům v Jižní Koreji tím, že se zvedne povědomí o obchodu s masem,“ dodala Megan Webbová, šéfka jednoho z útulků, který psy přijal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám