Hlavní obsah

Vadný los způsobil muži životní zklamání

Novinky, jky

Nejrůznější drobný hazard byl oblíbenou kratochvílí amerického penzisty Johna Winese. Když si tedy šel občan státu Nové Mexiko jednu prosincovou sobotu koupit sázenku loterie Powerball na benzínovou stanici, vzal si k tomu ještě jeden los. A to neměl dělat...

Foto: archiv

Los s tiskovou chybou

Článek

„Žijete jenom jednou, ne?” řekl Wines prodavači na benzínové pumpě a k sázence přidal ještě jeden stírací los. Výherní čísla vytištěná na horní straně losu byla jedna a dva. Když jich Wines setřel na sázence celkem pět, byl v šoku. Už jen proto, že by to znamenalo výhru přes půl miliónu dolarů (11,5 miliónů korun), ač maximální možná výhra na losu činí pouze čtvrt miliónu.

Suma ho zmátla, ale říkal si, že tak jako tak určitě trefil zlatou žílu. Jenže když los přinesl na benzínovou stanici, kde jej koupil, prodejce dal los pod scanner a sdělil mu smutnou novinu: „Nevyhráváte nic.”

Wines neváhal a zavolal na loterijní komisi, která mu pouze potvrdila, že skutečně nevyhrává, protože se mu dostal do ruky zmetek. Jedna série losů byla totiž špatně vytištěna, a tak čísla nebyla zobrazena celá. U dvou největších výher nemělo jít o číslo 1, ale 12 a 18.

Chabá kompenzace

Hobby tak muže vyslalo na emoční horskou dráhu, která skončila hluboko pod bodem mrazu. Loterijní společnost mu totiž pouze poděkovala za informování o vadě a nabídla mu 100 dolarů v loterijní měně, za které by si mohl nakoupit další losy. Jejich nabídka mu prý připadla „jako cihla hozená na hlavu”.

„To je hodně daleko od toho vyhrát půl miliónu dolarů, nemyslíte? Peníze pro mě jsou důležité, ale jde o celkový princip, který mě štve nejvíc. Jsem čestný muž a myslím si, že tohle jednoduše není správné,” dodal Wines.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám