Hlavní obsah

Vyzývavé fotky letušku připravily o práci

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letuška společnosti Turkish Airlines přišla o zaměstnání poté, co se její šéfové dozvěděli o svůdných snímcích, které nafotila pro jeden italský magazín. Aerolinky jsou tak opět středem pozornosti a kritiky.

Svůdné fotky a video letušku připravily o práci

 
Článek

Loni se o tureckých aerolinkách v médiích psalo mimo jiné v souvislosti se zákazem výrazných rtěnek červené, bordó a růžové barvy. Společnost tehdy svým zaměstnankyním nařídila přirozený make-up a více konzervativní vzhled.

Temel Kotil z Turkish Airlines se k problematice líčení vyjádřil tak, že se zákazem nápadných rtěnek nebyl problém až do chvíle, kdy nařízení prosáklo do médií. Tehdy vznikl skandál, kdy byla společnost nařčena z toho, že je příliš proislámská. Bránila se ovšem tím, že je pouze v souladu s náboženskými tendencemi Turecka.

Po propuštění jednatřicetileté letušky Zuhal Sengalové na sebe letecká společnost opět přitáhla pozornost. Mladá žena přišla o místo, protože se její nadřízení dozvěděli o vyzývavých snímcích, které otiskl italský časopis.

Na fotografiích je Sengalová velmi výrazně nalíčená a oblečená v korzetu s hlubokým výstřihem. Na videu z focení se pak promenáduje pouze v plavkách, které odhalují tetování běžně zakryté oblečením. Právě ozdoby, jako je tetování, jsou další z věcí, které Turkish Airlines u svých zaměstnanců nepodporují.

Reklama

Výběr článků

Načítám