Hlavní obsah

Žena si za objímání účtuje 1300 za hodinu, první týden měla 10 tisíc zájemců

Profesionální „objímačka“ si nedávno otevřela provozovnu v centru Portlandu v americkém státě Oregon a prodává tu objetí osamělým obyvatelům. V obchůdku vklíněném mezi železářství a uměleckou galerii Samantha Hessová a její tříčlenný tým zaměstnanců nabízejí vřelý lidský kontakt – minutu za dolar, napsal zpravodajský server The Times.

Foto: Samantha Hess, Facebook

Samantha Hessová

Článek

Podnikání se Hessové rozjelo pěkně zostra. Hned první týden jí totiž přišlo 10 tisíc e-mailů od lidí, kteří se chtěli objednat do jejího salónu, uvedla Američanka v rozhovoru pro stanici Fox 12. V oboru objímání není žádný nováček – tuto službu už lidem nabízela u nich doma, anebo třeba v kině. Až nyní se ale rozhodla pronajmout si na objímání obchod v centru Oregonu.

Délku objetí si stanovují sami zákazníci, a tak může trvat třeba čtvrt hodinky, anebo také pět hodin. Pak se cena vyšplhá na 300 dolarů (asi 6700 korun). „Většina lidí si zatím vybírá hodinu,“ tvrdí bývalá osobní trenérka Hessová.

Američance, která se začala tomuto oboru profesionálně věnovat loni v červnu, pomáhají tři kolegyně, jež si sama vyškolila. Ve všech čtyřech pokojích salónu jsou kamery pro bezpečnost zákazníků i zaměstnankyň.

Objímací podnikání, v jehož rámci se konají „objímací večírky“ či organizují návštěvy doma u osamělých osob, v Americe existuje už zhruba desetiletí. Ale pokusy o otevření objímacích provozoven zatím narážely na těžkosti. “Objímací dům“ ve Wisconsinu například uzavřely místní úřady v obavě, že se ve skutečnosti jedná o nevěstinec.

Třicetiletá Hessová připouští, že už dostala ne úplně příjemné dopisy, ale policie, která její provozovnu navštívila a zkontrolovala, došla k závěru, že vše je velmi nevinné. „Lidé se nás ptají, jestli je to prostituce,“ řekl policejní mluvčí Peter Simpson. „Ale je to jenom objímání a mazlení.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám