Hlavní obsah

Půltunový marlín se vzdal až po dlouhé bitvě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánský rybář Thomas Petersen si na konci srpna připsal životní úlovek. Nedaleko Azorských ostrovů chytil téměř půltunového marlína modrého. Ryba se ale lehce nevzdala.

BEZ KOMENTÁŘE: Rybář téměř tři hodiny zápasil s půltunovým marlínem

 
Článek

„Když bylo po všem, nezbyla ve mně žádná síla,“ citovala rybáře dánská mutace serveru The Local. Souboj s marlínem trval téměř tři hodiny.

Server The Telegraph tvrdí, že s váhou 488 kilogramů to byl letos největší ulovený marlín. Petersen podle svých slov ryby normálně pouští zpět do vody, ale tentokrát udělal výjimku. Maso nechal na ostrovech, kde skončilo v domově důchodců, a domů si jako trofej odvezl hlavu, kterou si nechá vycpat.

BEZ KOMENTÁŘE: Marlín se vymrštil na palubu lodi, rybář vyskočil ven

Marlín je oblíbenou kořistí při sportovním rybolovu, občas ale způsobí rybářům problémy, a to především kvůli svému charakteristickému mečovitému výběžku, který vzbuzuje respekt. Důkazem je video z loňského října, kdy marlín vyskočil na palubu lodi a jeden z rybářů ve strachu raději opustil loď. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám