Hlavní obsah

Filmař vtěsnal život své dcery do pár minut

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemský filmař Frans Hofmeester se před časem proslavil časosběrným videem své dcery Lotte, které bylo složené z krátkých záběrů pořizovaných každý týden od jejího narození až do 12 let. Od té doby uplynuly dva roky, a tak se rozhodl Nizozemec video aktualizovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Od narození do 14 let za pár minutVideo: Frans Hofmeester

 
Článek

Hofmeester se do projektu pustil kvůli rychlému tempu, jakým se jeho dcera Lotte měnila. Chtěl si uchovat ucelené vzpomínky, začal proto svého potomka, který se narodil 28. října 1999, pravidelně natáčet.

„Někdo jiný by si založil album, já se rozhodl pro natáčení,“ řekl filmař. V listopadu roku 2002 se mu narodil syn Vince a Hofmeester začal zaznamenávat i jeho život.

BEZ KOMENTÁŘE: Frans Hofmeester natočil stejné video i u svého synaVideo: Frans Hofmeester, Frans Hofmeester Kunstprodukties

Své děti sice natáčel jen pár vteřin týdně, ale i tak s nimi měl trápení. Někdy se jim do toho totiž nechtělo a snažily se to odkládat. Na řadu tak musely přijít přesvědčovací metody.

Video, které zaznamenává život Lotte od jejího narození do 14 let, si odbylo premiéru v únoru v madridském muzeu Reina Sofia. Na internetu ho Hofmeester zveřejnil minulý týden.

Stejně jako u minulých videí, i tentokrát připojil oceňovaný filmař a fotograf na konec videa obligátní dodatek „pokračování příště“. Je tak téměř jisté, že za čas o něm a o jeho dětech uslyšíme znova. I přes občasné remcání jsou totiž z projektu nadšené a svého otce podporují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám