Hlavní obsah

Měsíc bloudil buší, jedl motýly a mlže

Novinky, vps

Celkem 28 dní strávil ztracen v buši Australan Stephen Currie. Ve středu odpoledne ho našel v odlehlé oblasti na severu státu Queensland místní obyvatel a zavolali policii. Ta už přitom nad 40letým mužem zlomila hůl a na začátku ledna odvolala pátrání v domnění, že je po smrti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Currie, který pro server listu Courier Mail uvedl, že je samotář, podle svých slov odešel 29. prosince po osmé ráno ze svého karavanu a vydal se do těžařské obce Chillagoe. Brzy ale začal být dezorientovaný a ztratil se. Snažil se sledovat řeku vedoucí do města, ale nepomohlo to.

Když byl nezvěstný delší dobu, policie spustila rozsáhlou pátrací akci. Intenzivně prohledávala členité okolí Australanova bydliště, a to i za pomocí vrtulníků, ale neúspěšně. Pátrání taky bylo po týdnu odvoláno, nikdo totiž nepředpokládal, že by Currie mohl přežít 40stupňová vedra.

Australan byl ale naživu. Bloudil buší a jedl ovoce, motýly a mlže. Ve středu odpoledne našel odlehlou prašnou cestu, na níž o něco později narazil na motoristu, který poté přivolal pomoc.

„Každý den šel hledat cestu a nakonec ho na jedné našel jeden z místních. Měl na sobě jen šortky, byl bez bot, čepice a zásob. Opravdu jsem si myslel, že je po něm. Je to neuvěřitelné,“ řekl policista Vince Marcel.

Během pobytu v divočině Currie zhubnul o 15 kilogramů a přišel o boty. Po nálezu byl převezen do místní nemocnice, kde ho léčí kvůli dehydrataci a podvýživě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám