Hlavní obsah

Kotě se narodilo s nohama ve tvaru W

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojmenovali ho Stockings, tedy Punčochy. Zadní pár nohou tohoto koťátka byl skutečně zamotaný tak trochu jako punčochy. Rezavý kocourek se totiž narodil s nohama ve tvaru písmene W. Po několika operacích se ale může hýbat prakticky bez omezení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zrzavé kotě se narodilo se zdeformovanýma nohamaVideo: Tree House Humane Society

 
Článek

Zaměstnanci chicagského útulku Tree House Humane Society byli překvapení, když poprvé uviděli drobné kotě se zdeformovanýma nohama. Zrzek Stockings byl starý jen několik týdnů a měl podváhu. Nemohl si hrát ani se pořádně hýbat, navíc u něj veterinář odhalil také začínající infekci v dýchacích cestách.

Když zaměstnanci útulku viděli kocourovu chuť do života a neustálé pokusy o skákání a hraní, místo utracení se mu rozhodli pomoci. Zvíře předali do rukou zkušenému ortopedovi, který provedl sérii několika operací. Nebylo jisté, jestli se díky nim Stockings bude moci normálně hýbat, ale nakonec toto drama skončilo happyendem.

Uzdravení i nový domov

První operaci podstoupilo tehdy osmitýdenní kotě loni v říjnu. Následovaly tři další zákroky. Kocourovy nohy se ortopedovi podařilo otočit správným směrem, díky čemuž se dnes může normálně žít.

Navíc si Stockings díky operacím našel novou majitelku. Do své péče si kotě vzala pracovnice veterinární ordinace, kde zákroky probíhaly. Když prý viděla, jak srdečně se chtěl přes mříže mazlit s lidmi bez ohledu na velké potíže, které mu dělal pohyb, rozhodla se dát zvířeti plnohodnotný domov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám