Hlavní obsah

Při řetězové nehodě na čerstvém sněhu byly plechy aut jako z papíru

Novinky, vps

Ministerstvo dopravy amerického státu Wisconsin zveřejnilo video z nedělní hromadné nehody, k níž došlo poblíž obce Germantown. Řidiči nezvládli jízdu po čerstvě napadaném sněhu, během pár minut tak do sebe nabouralo více než 50 vozů. Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, nikdo nebyl vážně zraněn, napsal server ABC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Auta klouzala po dálnici jako kameny při curlingu

 
Článek

Na začátku, kdy se srazilo jen několik automobilů, se ostatní řidiči snažili projet dál. Po pár minutách ale došlo ke karambolu, který dálnici definitivně zablokoval.

Video místy nabývá až tragikomických rozměrů, a to obzvlášť při pohledu na motoristy, kteří museli spatřit havarované vozy už z dálky, ale dostatečně nezpomalili. U jiných je naopak vidět zřetelná snaha zabrzdit, v nelehkých podmínkách se jim to však nepovedlo.

Mnoho řidičů po nehodách vystoupilo ze svých vozů a zůstali stát na silnici, což se vzhledem k hromadícím se nehodám neukázalo jako dobrý nápad. Nikdo z nich ale neutrpěl žádné vážné zranění, hlášeny byly jen malé úrazy.

„Měli jsme tu velkou, obrovskou nehodu, auta se jen hromadila. Nepřestávalo to, trvalo to pět, deset minut. Pokračovalo to dál a dál a dál. To byla ta největší bezmoc,“ řekl policista Tim Miller, který projížděl místem nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám