Hlavní obsah

Rybáři natočili, jak vypadá smrt v čelistech žraloka

Novinky, vps

Záběry, které jako by vypadly z hororového filmu, pořídila skupina rybářů z amerického Marylandu. Na návnadu umístěnou pod svou lodí přilákali žraloka mako, a vzniklo tak video ukazující jaké to je, když tento predátor zaútočí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok mako a jeho útoky na návnaduVideo: Reuters

 
Článek

Žralok se k lodi přihnal jako vítr a bez váhání šel po nastražených rybách. Divákům se tak naskytl detailní pohled na jeho smrtící čelisti. Žralok mako nepovažuje člověka za svou kořist, ale v historii je i přesto zaznamenáno několik desítek útoků na člověka, z toho tři se smrtelnými následky.

Rybáři uvedli, že pluli rychlostí asi sedmi uzlů (kolem 13 km/h), což pro tento druh není žádným problémem. Mako totiž dokáže vyvinout rychlost až 50 kilometrů za hodinu. Dorůst pak může do délky čtyř metrů.

Kolem loďky australských rybářů kroužil nebezpečný žralokVideo: LiveLeak.com

Blízké, tentokrát ale nechtěné setkání se žralokem zažili nedávno australští rybáři. Jejich loď doprovázel žralok bílý a místy se zdálo, že se chystá ukousnout vrtuli motoru. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěčka plavala mezi jedněmi z nejnebezpečnějších žraloků na světěVideo: Lesley Rochat, Shark Warrior

Velcí žraloci nemají mezi lidmi dobrou pověst, i přesto se ale najdou dobrodruzi, kteří se odvážným způsobem snaží upozorňovat, že ve skutečnosti nejsou tak nebezpeční. Patří mezi ně i jihoafrická ochránkyně přírody Lesley Rochatová. Na důkaz svých tvrzení si zaplavala v těsné blízkosti žraloků tygřích. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám