Hlavní obsah

Strastiplné putování obézního Francouze: Nevzali ho do letadla ani vlaku, nemůže domů

Londýn

Strastiplnou cestu prožívá obézní Francouz vracející se z léčení v USA. Poté, co jej odmítly britské aerolinky přepravit přes Atlantik, mu nyní jízdenku z Británie do Francie odmítla prodat železniční společnost Eurostar. Nemocný muž vážící 230 kilogramů tak čeká, zda jej přes kanál La Manche vezme loď, uvedla ve středu stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Kevin Chenais

Článek

Dvaadvacetiletý Kevin Chenais absolvoval na klinice ve Spojených státech léčbu hormonální poruchy, kvůli které od dětství trpí obezitou. Když se však chtěl po roce a půl spolu se svou rodinou vrátit zpět domů, odmítla mu společnost British Airways - která jej do USA dopravila - prodat letenku. Tloušťka prý vadila z bezpečnostních důvodů.

Pustit na palubu jej poté odmítla i zaoceánská loď Queen Mary, v jejím případě šlo o nepřípustné zdravotní riziko. Do Británie se rozměrný muž dostal po několikatýdenním čekání až s leteckou společností Virgin Atlantic. Ani tato cesta nebyla jednoduchá a obézní muž, který je při pohybu odkázán na speciální vozík, prý většinu protrpěl. "Na letišti ke mně byli velmi tvrdí. Musel jsem jít dlouhou cestu pěšky," řekl Chenais.

V Británii pak přišly další trable. Kvůli jeho tloušťce jej společnost Eurostar odmítla pustit do vlaku s odůvodněním, že by v případě nehody mohlo být obtížné evakuovat jej z podmořského tunelu.

Kevinův otec nyní zkouší další možnosti. Podle BBC transport předběžně přislíbila jedna z námořních společností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám