Hlavní obsah

Mladík vyrazil na tah po barech Manchesteru, probudil se na záchodě v Paříži

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester/Paříž

Pro mladíka z britského Manchesteru to měl být stylový tah po manchesterských barech. A také byl. Následující dopoledne se probudil na letištním záchodě v Paříži. V taxíku cestou domů z baru ho totiž napadlo zamluvit si last-minute letenku do Paříže. Taxikář tedy zamířil na letiště. Ač si z letu nic nepamatuje, úspěšně doletěl až do Paříže, kde si ustlal na toaletě.

Foto: Luke Harding/Twitter

Luke Harding a jeho zvláštní ráno...

Článek

Mnoho lidí má z mládí nějakou zábavnou historku, co se jim událo v ovíněném stavu. Těžko by ale tyto příběhy soupeřily s vyprávěním, které bude moci v následujících letech dopřávat svým přátelům 19letý Luke Harding. Ten s kamarády vymetal bary v Manchesteru, poté se skupinka přesunula do vyhlášeného baru v Oldhamu. Když řádně popili i tam, rozhodli se večer odpískat.

Poté, co taxikář dovezl domů Lukova kamaráda, mladík si ve voze uvědomil, že se mu do peřin ještě nechce. V kapse objevil cestovní pas a spatření Eiffelovy věže se mu v ten moment zdálo jako dobrý nápad. Vzal do ruky mobil a začal hledat levné last-minute letenky do Paříže. Během minuty se mu podařilo zaplatit si letenku na šest hodin ráno za 100 liber (3200 korun) a taxikáře nasměroval přímo na letiště v Manchesteru, odkud mu spoj letěl.

Croissant u Vítězného oblouku

Devatenáctiletý mladík se nakonec probudil v kabince na letišti Charlese De Gaullea ve francouzské metropoli, 800 kilometrů od místa, kde noční party započala. Jeho kamarádi, kteří vyspávali opičku z předcházející noci, nemohli uvěřit svým očím, když viděli, jak Luke zveřejnil na Twitteru svou fotku s Eiffelovou věží a po chvíli ještě jednu s popiskem: „Tak jsem si poseděl u Vítězného oblouku a snědl croissant”.

Foto: Mapy.cz

Mladík se probudil 800 kilometrů od místa, kde večer popíjel.

Novinky o jeho neplánované exkurzi francouzského hlavního místa se po sociální síti začaly šířit rychlostí blesku. Zatímco někteří se mladíkovi vysmívali, jiní ho stavěli pomalu do role poloboha za to, že svůj šílený opilecký nápad doopravdy uskutečnil. A jeho tweety (zprávy zveřejněné na Twitteru) skutečně bavily svět.

Vzal jsem si taxi na letiště a mobilem zarezervoval let. Ten si nepamatuju. Je tu ku***sky draho. Máma si myslí, že jsem blbec. Třikrát jsem prošel kolem Eiffelovky. Vůbec nevím, kde jsem!
Luke Harding na Twitteru

Lukovo putování skončilo o 12 hodin později, kdy jej přátelé vyzvedli na letišti zpět doma v Manchesteru. Zpáteční let ho však přišel už na 170 liber (5500 korun). Celá jeho eskapáda ho tak vyšla v přepočtu na skoro deset tisíc korun. Později mladík na Twitteru napsal, že už si rozhodně na další párty nebude brát cestovní pas, kterým dokazoval v barech svou plnoletost.

„Začalo to jako standardní ,cesta na jedno‘ po práci s kamarády. Slovo dalo slovo a vyrazili jsme do populárního baru v Oldhamu. Vyklubal se z toho takový standardní večírek. Když jsme se začali nudit, tak jsme se rozhodli tah odpískat a vyrazili jsme domů. Jenže v tu chvíli už jsme byli notně upravení – upřímně řečeno ,na kaši‘. Vyhodili jsme kamaráda doma a já jsem se z neznámého důvodu rozhodl, že nechci domů. Pak už příběh znáte,” uvedl pro média po návratu Luke.

Vydával se za mladého lékaře

Řidič taxíku se mladého cestovatele dotázal, kam letí a posléze i co bude v Paříži dělat. Luke se nedokázal přimět říci mu pravdu o spontánním opileckém nápadu, a tak mu prý začal vyprávět o tom, že je mladý lékař a do Paříže míří na kongres. Vzhledem k tomu, že nápad na zběsilou cestu dostal v taxíku, neměl s sebou tašku ani náhradní oblečení.

„Dorazil jsem na terminál 3 a bezpečnostní kontrolou jsem prošel docela bez potíží. Snažil jsem se působit střízlivě a mluvit co nejméně. Pamatuji si, že se mě pracovnice u odbavení ptala, zda mám nějaké zavazadlo. Když jsem řekl, že ne, zavtipkovala, že cestuju opravdu nalehko. Let si už takřka nepamatuju – usnul jsem a pak už jsem se probudil přímo na letištních záchodech v Paříži,” uvedl mladík.

Mami, vyzvedla bys mě na letišti?

„Jen jsem přemítal nad tím, co jsem to vlastně udělal. Bezprostředně po probuzení jsem nevěděl, kde jsem. Rychle se mi ale vybavily útržky z letiště v Manchesteru a rezervace letenky do Paříže – pomyslel jsem si jen: ,A sakra!‘. Zavolal jsem mámě a řekl: ,Mami, nepanikař, ale mohla bys mě vyzvednout na letišti v osm večer?‘ Pak jsem jí teprve řekl, co jsem udělal, a ona začala vyšilovat,” popisoval Harding.

„Měl jsem osm hodin do letu zpět, a tak jsem sedl na autobus do centra Paříže a vyrazil na procházku. Na Eiffelovu věž jsem se nedostal, protože tam byla šílená fronta, a tak jsem se vyfotil aspoň u Vítězného oblouku a zašel si na kafe a croissant. Bylo to bezva, ale neskutečná zima, v Anglii máme tepleji. Stálo mě to jmění, ale nelituju toho –…- mám aspoň vtipnou historku,” dodal Luke.

Reakcí na tento příběh jsou na Twitteru tisíce, jedna však mluví za všechny: „S Lukem Hardingem se neznám, ale za tohle bych mu chtěl opravdu potřást rukou.”

Reklama

Výběr článků

Načítám