Hlavní obsah

Můj robot spáchal sebevraždu, tvrdí Rakušan

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rakousku spáchal robotický vysavač prý první sebevraždu tohoto druhu na světě. Alespoň to tvrdí jeho majitel z městečka Kirchdorf. Svůj vysavač dal na kuchyňskou linku, aby stroj uklidil rozsypané kroupy a sám pak odešel. Robot ale podle jeho slov vyrazil k zapnuté varné desce a shořel.

Foto: Profimedia.cz

Muž umístil robota určeného na vysávání podlahy na kuchyňskou linku. Ilustrační snímek

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý majitel robotického vysavače Gernot Hackl se dušuje, že když svůj byt opouštěl, svého pomocníka prý rozhodně vypnul. Nechal přitom ale zapnutou varnou desku, na které se vařilo jídlo.

Podle něj se robot zapnul sám, vydal se po lince na plotnu, zde odstranil hrnec a na jeho místě dokonal život, spálen na troud, uvedl server mirror.co.uk.

Místní média žertují, že robot nesnesl monotónní a únavnou práci a rozhodl se, že už toho všeho bylo dost. Kvůli jeho odchodu z tohoto světa museli na místě zasahovat hasiči.

„Celý dům musel být evakuován, zejména kvůli silnému dýmu, který pocházel z bytu, kde se nacházel tento robot,“ uvedl hasič Helmut Kniewasser k události v rakouském Kirchdorfu.

Podle něj je záhadou, jak se vypnutý robot mohl aktivovat a skončit svou cestu místo hrnce na rozpálené plotně.

Majitel poničeného bytu má v úmyslu obrátit se na soud a žalovat společnost, která mu robota se „sebevražednými sklony” prodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám