Hlavní obsah

Opilí studenti ukradli z cirkusu lamu a vozili se s ní tramvají

Bordeaux

Lama jménem Serge se stala hrdinkou sociálních sítí ve Francii. Pětici studentů v Bordeaux na jihozápadě Francie v silně „povznesené náladě” nenapadlo nic vtipnějšího, než si z místního cirkusu „vypůjčit” lamu a společně s ní se vozit tramvají.

Foto: repro Xavier Cappelaere/Twitter

Studenti si s lamou pořídili památeční fotografii.

Článek

Neobvyklý spolucestující ale znepokojil řidiče, který vyrozuměl strážníky. Ti přistoupili na další zastávce, lamu z vozu vyvedli a přivázali k pouliční lampě, zatímco studenti vzali nohy na ramena.

Osmačtyřicet hodin po tomto kousku už měla stránka "na podporu studentů a lamy" v jedné sociální síti více než půl miliónu fanoušků.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilci vzali lamu na projížďku tramvají

Majiteli lamy ale vtípek až tak zábavný nepřipadá. "Když mi zavolali v pět ráno, aby mi řekli, že má lama je přivázaná k lampě na zastávce, myslel jsem si, že se mi to jen zdá," řekl agentuře AFP ředitel cirkusu Jean Beautour. Když se ze spánku zcela probral, na studenty podal stížnost, "protože mohlo dojít k nehodě", a vtipálci tak nejspíše stanou před soudem.

Výtečníci si nejprve chtěli odvést zebru, ale ta se ukázala jako nezkrotná a nezvladatelná, a tak se spokojili s osmiletým kliďasem ze sousední stáje. Navíc se prý jmenuje jako zdejší rodák a populární zpěvák: Serge Lama.

Dokud cirkus zůstane v Bordeaux, hodlá lamu střežit jako oko v hlavě z obavy před případnými plagiátory studentských vtípků.

Reklama

Výběr článků

Načítám