Hlavní obsah

Pěstěný knír připomíná po 40 letech dvojici hadů

Novinky, vps

Pokud by si nějaký muž chtěl nechat narůst dobře vypadající knír, měl by si zajít pro radu k Ramu Singhovi Chauhanovi. Tento 58letý Ind si totiž pěstuje knír už od začátku 70. let a jeho délka dnes dosahuje více než čtyř metrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Ind Ram Singh Chauhan předvádí svůj čtyřmetrový knír

 
Článek

Chauhan považuje knír za svůj nejcennější majetek. Však mu také vynesl roli v bondovce Octopussy a několika bollywoodských filmech. Péčí o něj stráví dvě hodiny denně, napsal server listu Daily Mail.

„Je to jako starat se o dítě, musíte o něj opravdu pečovat. Trvalo mi opravdu dlouho dosáhnout čtyř metrů. Nebyl to jednoduchý úkol,“ svěřil se Ind pocházející z města Džajpur.

„Jakmile ráno vstanu, masíruji knír olivovým, kokosovým a mandlovým olejem. Nepoužívám šampon nebo mýdlo, pouze přírodní produkty. Poté následuje rozčesání a opatrné srolování. To je má denní rutina,“ popsal náročnou péči.

Kéž by ho překonal Ind

Titulem rekordmana se díky zápisu v Guinnessově knize rekordů chlubí už dlouho a nevypadá to, že by se na tom mělo něco měnit. Uchazečů o rekord je sice nespočet, ale žádný se Chauhanovi nedokázal přiblížit. A to i přesto, že růst jeho kníru se v posledních letech výrazně zpomalil.

„Když jsem s tím začal, tak jsem nepomýšlel na rekord. Kníry byly po staletí součástí indické kultury. Je to starodávná tradice,“ řekl a dodal, že pokud by měl někdo jeho rekord překonat, přál by si, aby to byl Ind.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám