Hlavní obsah

Rozkošné mládě bílého lva se poprvé ukázalo lidem

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoologická zahrada v srbském Bělehradě je domovem celkem jedenácti bílých lvů. Ze dvou mláďat narozených během posledního zářijového pátku přežila jen samička. Ta se má čile k světu, takže se s ní zoo rozhodla pochlubit novinářům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Smečka bílých lvů má v srbské zoo dalšího členaVideo: Reuters

 
Článek

Lvice Masha porodila v bělehradské zoo koncem září dvě lvíčata. Jedno z nich nepřežilo, to druhé ale roste jako z vody. Zatím není jasné, jestli v rodné zoologické zahradě zůstane, nebo se bude muset přestěhovat jinam. Za posledních několik měsíců odsud totiž putovali tří bílí lvi do zoologických zahrad v Maďarsku, Alžírsku a na Kubě.

Podle slov dobrovolnice Nadji Radovicové by si zoo lvíče nejraději ponechala, není ovšem v jejích silách živit všechny bílé lvy, kteří tady přijdou na svět. A to i přesto, že právě tyto vzácné šelmy jsou asi největší návštěvnickou atrakcí zdejší zoo. Není divu, že se nový, ani ne dva týdny starý, přírůstek těšil značnému mediálnímu zájmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám