Hlavní obsah

Mladíci se tak opili, že uprostřed noci spravili veřejný stojan na kola

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Nevšední zábavu si při nočním tahu britským městem Boston našla jedna skupinka mladíků. Na první pohled se mohlo zdát, že ničí stojan na kola, ale ve skutečnosti ho spravovali. Byl totiž už několik týdnů rozbitý a město se nemělo k jeho opravě, napsal server Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilci v noci spravili stojan na kolo

 
Článek

Mladí muži byli v náladě a ve tři hodiny ráno se při cestě městem zastavili na občerstvení v jednom z tamních fastfoodů. Při čekání ve frontě si všimli, že jeden ze stojanů na kola je ohnutý a rozhodli se ho vrátit zpět do původní polohy.

Nejprve se do opravy pustila dvojice mladíků, ale moc se jim nedařilo. Poté, co se přidal třetí, už s kovovým stojanem pohnuli. Definitivně se jim ho podařilo narovnat, až když se zapojilo pět z nich. Celkem jejich snažení, z něhož je k dispozici zkrácený záznam, trvalo 13 minut a zachytila ho jedna z bezpečnostních kamer.

„Udělali jsme to na konci noci, všichni jsme toho vypili trochu víc a mysleli jsme si, že by to byl dobrý nápad. Víc jsme nad tím nepřemýšleli,“ popsal spontánní akci Martin Griggs, jeden ze zúčastněných.

Všichni je chválí 

Ve skupině bylo několik cyklistů, kteří věděli, že stojan je rozbitý už delší dobu. Město o škodě sice vědělo, ale s opravou nepospíchalo. Zasáhli tak sami mladí obyvatelé města, kteří za svůj čin sklidili pochvalu jak na místě, tak později.

„Odezva byla neuvěřitelná. Cizí lidé nám posílali zprávy a chválili nás. Trochu nás to překvapilo,“ dodal Griggs.

„O mladých lidech se často nepíše zrovna pozitivně a tohle ukazuje, že tu jsou i tací, kteří chtějí přispět ve prospěch společnosti a udělat správnou věc. Ukazuje to na to, že mají zodpovědný přístup k tomu, co se děje v jejich městě,“ vyjádřil se k situaci jeden z radních 60tisícového Bostonu Stephen Woodliffe.

Reklama

Výběr článků

Načítám