Hlavní obsah

Muž zaplatil odškodné 98 737 mincemi, v bance je počítali 18 hodin

Novinky, vps
Kchun-ming

S hodně neobvyklým vkladem se museli minulý týden vypořádat zaměstnanci jedné banky v čínském městě Kchun-ming. Žena identifikovaná pouze příjmením Wu tam přinesla pytle s mincemi, které jí v rámci soudem nařízeného odškodného vyplatil majitel obchodu, s nímž se minulý rok dostala do sporu. Po 18 hodinách práce došli zaměstnanci banky k celkovému počtu 98 737 mincí, napsala agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena přivezla do banky pytle drobných, zaměstnanci počítali mince 18 hodin

 
Článek

Viník měl zaplatit ženě a jejímu manželovi za hádku, která vyústila ve fyzický útok, celkem 68 tisíc jüanů (asi 213 tisíc korun). Poté, co zaplatil většinu této částky, se rozhodl na protest proti rozhodnutí soudu zaplatit zbývajících 10 tisíc jüanů v mincích v hodnotě jedné desetiny jüanu.

Poškozená žena, která sumu dostala, tak přišla do banky s celkem osmi pytli s mincemi a vyžádala si vklad na svůj účet. Na pobočce neměli přístroj na počítání mincí, vše se tedy muselo přepočítat ručně. Banka proto zmobilizovala celkem 30 zaměstnanců, mezi nimiž byli i členové ostrahy.

Po 18hodinové úmorné práci došli zaměstnanci k celkovému počtu 98 737 mincí, celkem se tedy jednalo o 9 873,7 jüanu. Podle serveru Bussiness Insider se Wuová nakonec rozhodla vložit na účet jen polovinu částky. Zaměstnanci po spočítání mincí uvedli, že jsou naprosto vyčerpaní a už nechtějí mince ani vidět.

Muž přišel zaplatit pokutu jednodolarovými bankovkami, složenými do malých prasátek

Podobně originálně se rozhodl zaplatit loni v září pokutu ve výši 137 dolarů jeden Američan. Ten přinesl na policejní stanici 137 jednodolarových bankovek složených do malých prasátek. Policisté ale byli neoblomní a donutili muže bankovky rozložit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám