Hlavní obsah

Pirát se řítil po dálnici rychlostí 265 km/h, policie ho dohnala

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlostí 265 kilometrů za hodinu se pohyboval po dálnici na severu Anglie 24letý Shiad Mahmoon. Jeho rychlou jízdu natočila policejní helikoptéra, jejíž posádka upozornila hlídkový vůz, který řidiče nakonec dohnal a zastavil. Mahmoon si za tento přečin vysloužil tříletý zákaz řízení a pokutu, napsal list Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Zběsilá jízda tak, jak ji zachytila hlídka v helikoptéřeVideo: Merseyside Police

 
Článek

K honičce došlo už v červnu roku 2011, ale záběry byly zveřejněny až tento týden při soudním přelíčení.

Mahmoon nebyl před soudem žádným nováčkem. Trest zákazu řízení mu byl v minulosti už jednou uložen. Mladý Brit ho tehdy stihl porušit. Nebylo tedy překvapením, když po vynesení rozsudku prohlásil: „Budu řídit dál. Chyťte mě, pokud to dokážete,“ řekl s výsměchem.

Kromě zákazu musí před návratem na silnice podstoupit lekce řízení. Soud v Liverpoolu mu ještě uložil pokutu ve výši 515 liber (asi 15 tisíc korun). Když byl potrestaný řidič u soudu dotázán, zda může tuto částku zaplatit, strčil ruku do kapsy a sarkasticky prohlásil, že mu chybí asi deset liber.

Čtyřiadvacetiletý muž, který má v záznamech kromě výše zmíněných prohřešků také držení marihuany za účelem její další distribuce, se před dvěma lety řítil brzy ráno po dálnici M57 na severu Anglie v půjčeném voze Audi R8. Poté přejel na M62, kde ho dohnal hlídkový vůz.

Po dálnici jel průměrnou rychlostí 231–265 km/h Policisté si ale myslí, že v jednu chvíli jel i rychleji. I tak se ovšem podle policejních záznamů jedná o druhou nejvyšší zaznamenanou rychlost na britských silnicích. Na prvním místě je 277 km/h.

Reklama

Související články

Kachní rodinka zastavila policejní honičku

Těžko hledat kurióznější důvod k zastavení policejní honičky než ten, který předvedl minulý týden policista Mark James z amerického města Portland. Policista...

Výběr článků

Načítám