Hlavní obsah

Blesk mě trefit nemůže, říkala si matka. Spletla se

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské štěstí v neštěstí měla 33letá Britka Deborah Kendallová. Žena vyběhla z domu s deštníkem, aby uchránila před zmoknutím svého manžela, který nesl do auta jejich dvouletou dcerku. Jenže přímo do deštníku udeřil blesk a ženou probilo několik miliónů voltů. Život jí pravděpodobně zachránily gumové holínky, které si vzala na manželovo doporučení.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Žena měla obrovské štěstí, že úder blesku přežila. Ilustrační foto

Článek

Z hrozivého zážitku vyvázla 33letá matka opravdu za hubičku, pouze s křečemi a mravenčením po celém těle. Následná lékařská vyšetření žádné dlouhodobé následky neodhalila.

„Potřebovali jsme vyjet a venku neskutečně pršelo. Měla jsem jen takové balerínky, tak mi manžel David řekl, ať si vezmu holínky, jinak budu mít pak celou cestu mokré nohy. Dali jsme dceru do auta, já jsem stále držela deštník a najednou mě oslnilo světlo. Zaslechla jsem ránu, kterou jsem pocítila v ruce a takřka hned v chodidlech. Elektřina vstoupila z deštníku do mě a poté zmizela stejnou cestou pryč,” uvedla 33letá žena.

„Myslím, že jsem byla v šoku. Řekla jsem jen Davidovi, že si myslím, že mě trefil blesk. Celé tělo mi ztěžklo a měla jsem takové zvláštní křeče a v těle mi začalo mravenčit. Pak už jsme volali záchranku,” dodala Kendallová.

„Lékaři po sérii vyšetření konstatovali, že je tělo v pořádku. Potvrdili mi pak to, že mě Davidovy holínky izolovaly od země a díky nim jsem asi přežila. Děsím se myšlenek na to, co by se stalo, kdybych je neměla. Je to hodně bizarní pocit. Moje máma mi vždy říkala, ať nechodím při bouři ven s deštníkem. Nečekala bych ale, že se něco takového může stát, byť i za milión let. Říkala jsem si, že se mi to stát nemůže,” popsala svůj málem tragický omyl Britka.

Reklama

Výběr článků

Načítám