Hlavní obsah

Pojem „jídlo pro kočku“ dostal s luxusním žrádlem za 750 korun nový význam

Novinky, vps

Asi málokdo by čekal pochutiny, jako jsou pečená kachna, suši s humrem, černý kaviár a kousky červené řepy v krmení pro kočky. Přesně takové jídlo v ceně 25 liber (asi 750 Kč) za porci ale sestavili v Británii a veškerý výtěžek z jeho prodeje věnovali společnosti na ochranu zvířat, napsal britský list The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejluxusnější jídlo pro kočky vyžaduje náročnou přípravu

 
Článek

Luxusní pokrm pro kočky sestavil v Británii populární kuchař Simon Rimmer. Pomáhal mu veterinář Joe Inglis, který se postaral o to, aby jídlo vyhovovalo po nutriční stránce.

„Jsem zvyklý vytvářet recepty, které potěší lidské chutě. Ačkoli mám doma kočku, tohle pro mě bylo nezmapované území. Úzkou spoluprací s odborníky jsme vytvořili jídlo, které pro kočky není jen dobré, ale je pro ně také gurmánskou zkušeností,“ uvedl Rimmer.

Do hodiny vyprodáno

Vzniklo tak jídlo s názvem Chat Délices, jež kočce díky své energetické hodnotě vystačí na celý den. Pokud by jím chtěl majitel krmit svou kočku denně, vyšlo by ho to na téměř 275 tisíc korun za rok. Kočičí pochoutka ale byla zamýšlena pouze jako občasné přilepšení.

„Dost možná největším problémem, kterému dnes kočky čelí, jsou jejich majitelé krmící je denně nezdravými jídly, z čehož pak plyne obezita a další zdravotní komplikace. Tento pokrm je pro kočky rozhodně mimořádný, ale majitelé se nemusí bát, byl navržen s ohledem na kočičí zdraví, bezpečnost a výživu,“ řekl veterinář Joe Inglis.

Rimmer připravil v jedné várce 50 porcí tohoto luxusního jídla. Prodaly se za necelou hodinu a lidé mají zájem o další. Uvažuje se tedy o pokračování, samozřejmě opět s veškerým ziskem určeným pro charitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám