Hlavní obsah

Muž zavolal policii na prostitutku. Nebyla tak hezká, jak mu tvrdila

Novinky, vps

Operátoři britské policejní tísňové linky v hrabství West Midlands se v úterý večer nestačili divit. Volal jim totiž muž, který tvrdil, že není spokojen se vzhledem prostitutky, s níž si domluvil schůzku. Dožadoval se zásahu policie, protože žena podle něj porušila zákon o prodeji zboží. Netušil, že kupováním sexuálních služeb se sám dopouští ilegální činnosti, napsal server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž, jehož identita nebyla zveřejněna, policistům řekl, že sexuální pracovnice před schůzkou výrazně přikrášlila svou podobu. Když totiž dorazila na parkoviště hotelu, kde si sjednali schůzku, její vzhled vůbec neodpovídal popisu.

Nespokojený zákazník si ženě okamžitě stěžoval. Prostitutka mu vzala klíče od vozu a rozběhla se pryč. Klíče poté po muži mrštila a vybídla ho, ať si stěžuje policii. A Brit tak opravdu učinil.

Odvolával se na zákon o prodeji zboží (Sale of Goods Act), podle kterého musí nabízené zboží odpovídat popisu prodejce a mít dostatečnou kvalitu.

Dostal varování

„Bylo to neuvěřitelné. On opravdu věřil, že nedělá nic špatného a že žena by měla být vyšetřována policií za klamné tvrzení. Řekl jsem mu, že ona se žádného prohřešku nedopustila a že ve skutečnosti je protizákonné jeho chování,“ řekl seržant Jerome Moran, který muže kontaktoval po jeho telefonátu na tísňovou linku.

Volající odmítl sdělit údaje o své osobě, ale policisté ho byli schopni identifikovat. Zaslali mu dopis, ve kterém ho varovali, že pokud bude ještě jednou takto plýtvat časem policie, čeká ho trest. Tím může být v tomto případě až šest měsíců odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám