Hlavní obsah

Tygřici se zalíbilo na plzeňském bulváru, do klece ji nalákala až oblíbená šlehačka

– Plzeň
Právo, Ivan Blažek

Statná tygřice se ve středu dopoledne procházela po plzeňské Americké třídě, nejrušnějším bulváru západočeské metropole. Tajga, jak se skoro dvousetkilogramová šelma jmenuje, propagovala hostující cirkus Jo-Joo a kašna u pomníku Američanům se jí zalíbila natolik, že zpět do klece jí museli ošetřovatelé nalákat až na pořádnou porci šlehačky.

Tygr v ulicích PlzněVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Zpátky se jí nechtělo, je v tuto dobu zvyklá být ve svém výběhu a hrát si s dalšími tygry, takže to pro ni bylo trošku vybočení,“ řekl Právu principál cirkusu Jaromír Joo.

„Ale bylo to v pohodě, protože kdyby zpět opravdu nechtěla, tak je tady to prostranství naprosto vylidněné. Největší obavy jsem měl z toho, aby Tajga neskočila do kašny. V Olomouci mi to provedla a strávil jsem tam snad čtyři hodiny, než jsem ji dostal ven,“ podotkl principál.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Venčení tygra v ulicích je poněkud nestandardní.

Pětiletá tygřice byla po celou dobu na vodítku, ale i tak vzbuzovala respekt. Je to o strach venčit tygra?

„Největší strach mám z lidí, ne ze zvířat. Zvířata jsou fajn a inteligentní. Čímž nechci urážet lidi, jenže spousta jich přijde a řekne: Já si ho klidně pohladím, já se nebojím. Jenže zvířata se nepřetvařují. Kdyby tady Tajga nechtěla být, tak není v lidských silách ji k tomu donutit,“ dodal Joo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám