Hlavní obsah

Tygřici se zalíbilo na plzeňském bulváru, do klece ji nalákala až oblíbená šlehačka

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Statná tygřice se ve středu dopoledne procházela po plzeňské Americké třídě, nejrušnějším bulváru západočeské metropole. Tajga, jak se skoro dvousetkilogramová šelma jmenuje, propagovala hostující cirkus Jo-Joo a kašna u pomníku Američanům se jí zalíbila natolik, že zpět do klece jí museli ošetřovatelé nalákat až na pořádnou porci šlehačky.

Tygr v ulicích PlzněVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Zpátky se jí nechtělo, je v tuto dobu zvyklá být ve svém výběhu a hrát si s dalšími tygry, takže to pro ni bylo trošku vybočení,“ řekl Právu principál cirkusu Jaromír Joo.

„Ale bylo to v pohodě, protože kdyby zpět opravdu nechtěla, tak je tady to prostranství naprosto vylidněné. Největší obavy jsem měl z toho, aby Tajga neskočila do kašny. V Olomouci mi to provedla a strávil jsem tam snad čtyři hodiny, než jsem ji dostal ven,“ podotkl principál.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Venčení tygra v ulicích je poněkud nestandardní.

Pětiletá tygřice byla po celou dobu na vodítku, ale i tak vzbuzovala respekt. Je to o strach venčit tygra?

„Největší strach mám z lidí, ne ze zvířat. Zvířata jsou fajn a inteligentní. Čímž nechci urážet lidi, jenže spousta jich přijde a řekne: Já si ho klidně pohladím, já se nebojím. Jenže zvířata se nepřetvařují. Kdyby tady Tajga nechtěla být, tak není v lidských silách ji k tomu donutit,“ dodal Joo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám