Hlavní obsah

Kaskadér předvedl jako první na světě salto vzad s autem

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tignes

Profesionální kaskadér Guerlain Chicherit se minulý týden zapsal do historie. Jako první člověk na světě úspěšně provedl salto vzad s autem. Přípravy na náročný a nebezpečný kaskadérský kousek trvaly dlouhé čtyři roky.

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzský kaskadér předvedl salto vzad s autem

 
Článek

K jedinečnému výkonu použil 34letý Francouz speciálně upravený vůz Mini Countryman. Rychlostí 60 kilometrů za hodinu se rozjel na 7,5 metru vysokou nájezdovou rampu a vyletěl do výšky 23 metrů. Ve vzduchu se přetočil o 360 stupňů a zadními koly dopadl na rampu ze sněhu vytvořenou speciálně pro tuto příležitost.

Rekordnímu pokusu přihlíželo ve francouzském lyžařském resortu Tignes několik tisíc fanoušků. Několik hodin před ostrým vystoupením provedl Chicherit skok v rámci tréninku, taktéž úspěšně.

Bylo to šílené. Chci to udělat znova
okomentoval Chicherit svůj skok

„Před skokem to bylo o nervy. Byl jsem sám v autě a už jsem z toho nemohl vycouvat, všechno bylo připravené. Během skoku jsem věděl, že rovnováha auta je v pořádku. Pak mi trvalo asi 20 sekund, než jsem si uvědomil, že jsem dopadl na kola,“ řekl Chicherit portálu MailOnline.

O salto vzad s autem se v minulosti pokusilo několik odvážlivců, ale žádný z nich neuspěl. Nedopadli totiž s autem bezpečně na všechna čtyři kola. Chicherit, který je bývalým šampiónem v extrémním lyžování a už několik let se věnuje závodění v rallye, řadí nedělní skok mezi nejodvážnější ve své kariéře.

„Nebyla to nejbláznivější věc, kterou jsem kdy udělal, ale rozhodně je mezi třemi nejlepšími. Bylo to šílené. Chci to udělat znova,“ dodal Chicherit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám