Hlavní obsah

Mexické matce bylo podle testů 12 let, ne devět, a oplodnil ji otčím, ne přítel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prokuratura mexického státu Jalisco obrátila na pravou míru některé okolnosti týkající se porodu údajně devítileté dívky, který se odehrál minulý týden. Podle prokuratury, která se odvolává na provedené testy, je dívka nejméně o tři roky starší a otcem dítěte není její 17letý přítel, nýbrž její nevlastní otec. Ve čtvrtek o tom informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mexické úřady minulý týden informovaly, že devítiletá dívka jménem Dafné ve státě Jalisco porodila 27. ledna císařským řezem zdravou holčičku. [celá zpráva]

Pohlavní styk je v Mexiku zakázaný do 12 let a úřady pak zahájily pátrání po sedmnáctiletém chlapci, o němž se předpokládalo, že je otcem. Mezitím se vynořily pochybnosti o skutečném věku matky, která nedlouho po porodu zmizela i se svým potomkem. [celá zpráva]

Prokuratura v Jaliscu však ve středu informovala o výsledcích testů DNA, které ukázaly, že otcem novorozeněte je čtyřiačtyřicetiletý nevlastní otec dívky. Dotyčný se prý nachází ve vazbě. Z antropologické analýzy pak vyplývá, že dívce je mezi 12 a 13 lety.

Rodiče mladé matky původně úřadům sdělili, že dívce bylo devět. Kdyby toto tvrzení platilo, pak by Dafné byla jednou z nejmladších matek na světě. U mexických úřadů ale vyvstaly pochybnosti o skutečném věku dívky, když se ukázalo, že rodiče Dafné nechali její rodný list zaregistrovat až v roce 2011.

Vůbec nejmladší matkou světa je podle dostupných údajů Peruánka Lina Medinaová, která ve třicátých letech minulého století porodila ve věku pěti let a sedmi měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám