Hlavní obsah

Soud zprostil viny majitele kozy, která ve městě okusovala kytky

Novinky, vps
Sydney

Soud v Sydney zažil ve středu bizarní přelíčení. Týkalo se komika Jamese Dezarnauldse, který se před soud dostal kvůli své koze jménem Gary. Ta loni v srpnu okusovala kytky v centru města, za což jejímu majiteli policie udělila pokutu v přepočtu 9 000 korun. Dezarnaulds ale trest považoval za nespravedlivý a případ dal k soudu, který mu nakonec dal za pravdu, informovala agentura Reuters.

Koza ožírala v Sydney zeleň, skončila za to u souduVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Podle soudkyně Carolyn Barkellové neexistují žádné důkazy, které by ukazovaly na to, že komik svou kozu naváděl k požírání kytek za účelem jejich úmyslného poškození. Proto Dezarnauldse, který k soudu dorazil i s kozou, osvobodila.

„Chci poděkovat mým právníkům, že mi z toho pomohli ven. Trestu jsme unikli a Gary podle mě policistům ukázala, že si ukousli příliš velké sousto,“ řekl Dezarnaulds.

Jeden z právníků vítězné strany poté prohlásil, že pokuta vůbec neměla být udělena.

„Zamyslete se, kolik peněz daňových poplatníků bylo vyplýtváno na stíhání osoby kvůli tomu, že její koza žrala trávu nebo nějaké rostliny. Vždy jsem byl zastáncem toho, že by policisté měli vykonávat opravdovou policejní práci. Také by mě zajímalo, co si ostatní tvrdě pracující policisté myslí o svých kolezích, kteří vypisují pokutu za to, že koza jedla květiny,“ prohlásil Paul McGirr, právník obžalovaného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám