Hlavní obsah

Nizozemskému kiteboardistovi se v cestě objevila obrovská velryba

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den Burg

Nizozemský mladík, který proslul jako nejextrémnější a nejradikálnější kiteboardista na světě, se tuto středu nedaleko ostrova Texel setkal s velrybou. Když se na surfu zapřažený za kitem proháněl nad písčinou Razende Bol, objevila se před ním. Kamerou na helmě zachytil, jak ji přeskakuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Kiteboardista skočil přes velrybuVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Dvanáctimetrový keporkak uvízl v mělkých vodách Severního moře a nemohl se sám dostat zpět do hloubky. Jako první ho zaznamenal právě Ruben Lenten, který v tu dobu natáčel s přáteli sportovní spot plný neuvěřitelných akrobatických kousků.

Na pomoc uvíznuté velrybě vážící asi 25 tun vyrazili ochránci přírody i námořnictvo. Ačkoli ještě ve čtvrtek žila, jak na sociálních sítích s nadějí uvedl i Lenten, záchranné snahy neustále selhávaly.

Celou situaci podrobně sledoval zpravodajský server nos.nl, který nakonec musel oznámit smutnou zprávu, že se kytovce ze souše vyprostit nepodařilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám