Hlavní obsah

V Ohiu se otevřela země, propast je široká jako čtyři fotbalová hřiště

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dover

U města Dover v americkém Ohiu došlo k propadu země, přičemž vzniklou díru přirovnává policie k ploše čtyř fotbalových hřišť. Propad zasáhl i přilehlou silnici, po které v inkriminovaný moment naštěstí nikdo nejel. Trvalá oprava bude vzhledem k nadcházející zimě možná až na jaře roku 2013.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Ohiu se propadla zem, vznikla díra o velikosti čtyř fotbalových hřišťVideo: Reuters

 
Článek

K propadu došlo ve středu kolem druhé hodiny odpolední místního času. Podle svědků vše proběhlo velmi rychle. V podobný čas jezdí po propadlé silnici na své pravidelné trase školní autobus, ten měl ale tentokrát zpoždění.

Přesná příčina propadu se zatím vyšetřuje, ale je pravděpodobné, že jí způsobila těžba písku z malého jezera, které leží blízko silnice. Tamní stavební firma bagruje z jezera písek už několik let a právě tato těžba zřejmě narušila stabilitu půdy.

„Jsme velmi vděční, že se nikomu nic nestalo. Příčina propadu se teď bude vyšetřovat,“ řekl Jeff Gessner ze společnosti Newton Asphalt, která písek těží.

Poškozená silnice bude podle ohijského dopravního úřadu uzavřena po dobu několika měsíců. Potřebná oprava je totiž velmi náročná a nelze ji uspěchat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám