Hlavní obsah

Mladíka potrhalo 15tunové auto. Dvakrát ho prohlásili za mrtvého, přesto přežil

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrobníkovi z lopaty utekl 23letý Lewis Godfrey, kterého srazil 15tunový nákladní vůz. Mladík utrpěl těžká zranění, na některých částech těla měl navíc zcela sedřenou kůži. Podle lékařů neměl přežít, na místě byl dokonce prohlášen za mrtvého, ale jeho srdce se znova rozbušilo. Po pěti měsících od nehody je však na dobré cestě k plnému uzdravení.

BEZ KOMENTÁŘE: Přejel ho náklaďák, on ale přežil a učí se choditVideo: eastmidlands.nhs.uk

 
Článek

Mladíka na začátku června přepadla skupina mužů, přičemž jeden z nich ho uhodil do hlavy a strčil do silnice, kde ho zachytil nákladní vůz. Řidič napřed nevěděl, že někoho srazil, a tak ještě chvíli pokračoval v jízdě a táhl muže po zemi.

Přivolaní lékaři se snažili Godfreyho oživit, ale po marných pokusech ho prohlásili za mrtvého. Mladíkovo srdce se však po chvilce jako zázrakem rozbušilo. Stejná situace se opakovala při převozu ve voze ambulance.

Zranění byla děsivá

„Když jsem přijel na místo, viděl jsem ta nejhorší zranění. Byl celý roztrhaný. Vzhledem ke všem těm vážným zraněním neměl vůbec žít. Museli jsme ho zabalit do deky, abychom ho udrželi v jednom kuse,“ řekl deníku Daily Mail lékař Nicholas Foster.

Výčet zranění je opravdu děsivý. Mladý Angličan měl kromě zlomené pánve ještě vážně poškozený močový měchýř a útroby. Utrpěl velkou ztrátu krve, některé svaly na jeho pravé noze byly odtrženy a na částech těla měl sedřenou kůži.

Chce zpět do práce

Godfrey strávil 16 dní v kómatu a lékaři předpokládali, že bude mít značné poškození mozku a už nikdy nebude moct chodit. Mladík ale lékaře překvapil. Po pěti měsících, během kterých absolvoval různé operace, je na dobré cestě k plnému uzdravení. Sice ho ještě čeká několik operací a intenzivní rehabilitace, ale už v lednu by podle svých slov chtěl nastoupit zpět do práce.

„Měl jsem velké štěstí. Moje srdce patří všem, kteří se o mě během léčby starali. Bez nich bych tu nebyl. Když mi lékaři řekli, že už nebudu moct chodit, byl jsem na dně. Ale rozhodl jsem se vrátit svůj život do starých kolejí a díky pomoci mnoha lidí jsem teď zase schopen chodit,“ řekl Lewis Godfrey.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám