Hlavní obsah

Mladík nezvládl akrobatický skok, skončil s 19 titanovými destičkami v hlavě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svůj poslední parkourový trik bude Robert Stafsing vzpomínat ještě hodně dlouho. Mladík nezvládl skok a po nepovedeném saltu dopadl ze třímetrové výšky hlavou na hranu střechy. Poté ho čekal ještě zhruba dvoumetrový pád na zem. Jenom zázrakem neutrpěl žádná trvalá zranění. Lékaři mu slibují plné uzdravení, ale prozatím musí žít s 19 titanovými destičkami v hlavě.

Mladíkovi se nepovedl skok ze střechy, skončil v nemocnici

 
Článek

Video začíná povedenými triky, které mají ukázat, že mladý Švéd je zkušeným parkouristou. Osudný skok podle svého vyjádření několikrát zvládnul v tréninku, pod tlak ho tak možná dostala přítomnost kamery při ostrém pokusu.

Stafsing stihl zmírnit náraz rukou a po dopadu byl dokonce při vědomí. Na videu je vidět, jak leží v tratolišti krve a komunikuje s přivolanými zdravotníky. Po převozu do nemocnice podstoupil operaci, při které mu lékaři vložili do hlavy 19 titanových destiček a 38 šroubů. Kromě toho potřeboval ještě několik desítek stehů. Mladík se bude ze svého pádu zotavovat několik měsíců, ale na parkour zanevřít nehodlá.

BEZ KOMENTÁŘE: Skateboardista se při sjezdu z kopce srazil se srnkou

Při adrenalinových sportech dochází k dramatickým nehodám poměrně často, ale trénovaní sportovci z nich v mnohých případech vyváznou bez větších zranění. Důkazem jsou pády longboardisty z amerického Colorada a bikera Camerona Zinka. Oba vyvázli ze svých karambolů pouze s odřeninami.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista nezvládl dvacetimetrový skok přes kaňonVideo: LiveLeak.com

Parkour

Parkour je umění pohybu, jehož podstatou je překonávání překážek. Při této disciplíně francouzského původu jsou využívány přirozené pohyby jako běh, skákání a lezení. Pomocí nich se má člověk co nejefektivněji a nejrychleji dostat z místa na místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám