Hlavní obsah

Kanoista zachránil na poslední chvíli psa, kterého by pohltil příliv

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hampton

Velké štěstí měl pes ši-tzu, který se v anglickém hrabství Kent dostal příliš daleko od pobřeží. Vyčerpané zvíře uvízlo na kamenech a mohlo jenom pozorovat, jak příliv zvedá hladinu vody. Když už do potopení zbývalo pouze pár minut, zahlédl psa projíždějící kanoista. Muž rychle změnil svůj kurz a malého psíka zachránil.

Kanoista zachránil psa před utopením

 
Článek

Kanoista Charlie Head byl ve správný čas na správném místě. Při své téměř tisícikilometrové cestě z Cornwallu do Londýna projížděl okolo Hamptonu zrovna ve chvíli, kdy pes jménem Bam Bam potřeboval záchranu.

„Nemohl jsem uvěřit vlastním očím. Jenom tam seděl a nevěděl, co udělat dál. Byl hodně vystrašený. Během deseti minut by ho pohltila voda a utopil by se. Připlul jsem tedy k němu a vzal ho na svou loď,“ řekl Head deníku Daily Mail.

Pes se napřed bál, ale po chvilce pochopil, že mu muž chce pomoct a nechal se naložit na loď. Kanoista ho pak odvezl na pobřeží a zanechal ho v místní hospodě, kde se o něj do příjezdu správce psího útulku postarala servírka. Správce zjistil podle čipu pod kůží psovo jméno a také majitele, které se podařilo kontaktovat až po několika dnech. Svého čtyřnohého miláčka si nakonec vyzvedli v útulku.

Charlie Head doufá, že mu tento dobrý skutek přinese štěstí v jeho sportovních výkonech. Cesta z Cornwallu totiž byla pouze tréninkem na plavbu přes Atlantik. Na tu se 33letý muž chystá vyrazit už za několik týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám