Hlavní obsah

Letadlo netrefilo ranvej a málem přistálo na diváky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ballenstedt

Jen kousek od tragédie byl poslední let německého vojenského letounu Transall C-160. Pilot vyřazeného přepravního letadla letěl při přistání na letišti v Ballenstedtu příliš nízko a trefil podvozkem silnici před ranvejí. Skupinku přihlížejících diváků minulo letadlo pouze o pár metrů. Pilot naštěstí nepovedený manévr vyrovnal a úspěšně přistál.

BEZ KOMENTÁŘE: Přistávající letadlo těsně minulo divákyVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Podle deníku Bild přihlíželo přistání téměř 1000 lidí. Mnoho z nich se shromáždilo v blízkosti místa, kde letoun trefil silnici. Největší štěstí měla skupinka fotografů, která byla na svahu pod silnicí. Letadlo totiž přeletělo jenom těsně nad nimi.

Náraz do silnice byl velmi tvrdý a z videa je zřetelné, jak se celé letadlo rozvibrovalo. K žádnému poškození však podle vyjádření letectva nedošlo. Událost dokonce ani není vyšetřována.

Letoun Transall C-160 bude z Ballenstedtu přepraven do leteckého muzea ve Wernigerode, kde doplní téměř 50 vystavených letadel a helikoptér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám