Hlavní obsah

Stoletý muž ujel sto kilometrů na kole za čtyři hodiny

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyon

Ujet sto kilometrů na kole by mohla být výzva i pro většinu třicátníků. Robert Marchand, kterému bude za měsíc sto jedna let, to ale k údivu všech přihlížejících a také vědecké komunity dokázal s naprostým přehledem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Stoletý cyklista by strčil do kapsy i některé mladé závodníkyVideo: Reuters

 
Článek

Marchand, který pracoval většinu života jako hasič, zvládnul ujet tři sta okruhů na závodní dráze ve francouzském Lyonu za čtyři hodiny, sedmnáct minut a dvacet sedm vteřin. Kromě toho, že dokázal zatím nevídané, vytvořil i nový rekord.

Jeho první reakce poté, co jízdu dokončil, byla, že by ke svému výkonu uvítal jinou hudbu než hru na tahací harmoniku. „Příště prosím vás hrajte raději nějakou vojenskou hudbu. Taková hudba člověka vede k vítězství,“ řekl Marchand.

Marchand tvrdí, že během života na svém kole ujel sta tisíce kilometrů. „Co mě trápilo během jízdy nejvíc, byly ruce, ve kterých mě píchalo a také záda."

Muž, který má za měsíc oslavit své sto první narozeniny i ve svém věku žije sám, řídí auto, vaří si a dokonce si i uklízí byt. Prý nikdy v životě nekouřil, ale vždy měl zdravý vztah k vínu a ženám. Jeho neobvyklá vitalita zaujala dokonce i vědce, kteří ho nyní testují každé tři měsíce a snaží se porozumět tajemství jeho dlouhověkosti a zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám