Hlavní obsah

V Rusku se narodila liligeřice, jediná svého druhu na světě

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novosibirsk

V zoologické zahradě v ruském Novosibirsku se narodilo mládě, které je jediné svého druhu na celém světě. Jedná se totiž o unikátní šelmu, jejímž otcem je lev a matkou kříženec lva a tygra, informovala agentura Reuters. Zvíře je zatím v karanténě, veřejnosti se představí v říjnu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kiara je potomkem lva a křížence lva s tygremVideo: Reuters

 
Článek

V sibiřské zoo chovají v jednom výběhu společně lvy a tygry. V roce 2004 zplodil samec lva afrického se samicí tygra křížence Zitu, jež byla označena za ligra (složenina anglických slov lev a tygr). Zatímco takto vzniklí samci jsou sterilní, samice se mohou rozmnožovat.

Nyní se po osmi letech narodil kříženec křížence, tak zvaný liliger. Podle ošetřovatelů je to naprosto ojedinělý exemplář. Mládě přišlo na svět v srpnu a dostalo jméno Kiara, podle dcery lva Simby ze Lvího krále.

„Už začíná růst a vyvíjet se, ještě ale není jasný její charakter. Jsem si však jistá, že to bude klidné, sebevědomé a silné zvíře,“ řekla vedoucí oddělení koček Roza Solovjovová.

Vzhledem k tomu, že je Kiara samice, může se v budoucnu také rozmnožit. Už teď jsou všichni zvědaví na to, jak to dopadne, až bude vypuštěna do společného lvo-tygřího výběhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám