Hlavní obsah

Nevyprané trenýrky krále rock'n'rollu měly vydělat čtvrt miliónu, nenašly však ani kupce

Manchester

O použité spodní prádlo má většinou zájem jen hrstka fetišistů. Aukční dům Omega v anglickém Stockportu věřil, že se ale značně rozšíří, když půjdou do dražby použité trenýrky takové hvězdy, jakou byl Elvis Presley. Jeho světle šedé spodní prádlo však bylo zřejmě příliš nechutné, aby dražitele tuto sobotu vyburcovalo k dostatečnému souboji.

Foto: Profimedia.cz

Nevyprané trenýrky Elvise Presleyho nevzbudily očekávaný zájem. Nakonec byly z aukce staženy jako neprodejné.

Článek

Omega Auctions počítal s výtěžkem až 300 tisíc korun, jenže kupec se nakonec vůbec nenašel. O spodní prádlo byl velmi mdlý zájem a poslední přihazující skončil na pěti tisících liber, což je v přepočtu asi 154 tisících korun.

Jenže aukční dům měl v zadání dosáhnout minimálně hodnoty sedmi tisíc liber (215 tisíc korun), takže byly Elvisovy lehce pomočené bombarďáky z dražby staženy jako neprodejné.

Zpěvák si pod bílé kostýmy zpravidla bral upnuté světlé prádlo, tento kousek, který měl na sobě pod bílým kostýmem v roce 1977, tak patří do série podobných. Na výjimečnosti těmto trenýrkám ovšem dodává fakt, že se uchovaly nevyprané a na první pohled znečištěné. Do aukce je věnovalo dědictví po Vernonu Presleym, Elvisově otci.

Naproti tomu dražba, která se u příležitosti 35. výročí Presleyho smrti konala v polovině srpna v americkém Memphisu, byla mnohem úspěšnější. Nabízela se v ní totiž Presleyho kytara. Na vysokou cenu se pak vyšplhal i kolt tohoto krále rock'n'rollu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám