Hlavní obsah

Žena přešla po laně mezi dvěma rychle jedoucími kamióny

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovnice adrenalinu Faith Dickeyová je v chození po laně jednou z nejlepších v Evropě. Teď ovšem posunula hranice tohoto adrenalinového sportu o pořádný kus dál. Lano, které přešla, totiž bylo zavěšeno mezi dvěma se jedoucími kamióny.

Žena prošla mezi jedoucími kamiony po nataženém laně

 
Článek

Při prvním pokusu se Faith nepodařilo na laně při odporu větru udržet a spadla. Naštěstí pro ni se jí podařilo při pádu zachytit lana, aniž by ji muselo zachránit minimální jištění.

Kaskadérský pokus se odehrál na chorvatské dálnici, která byla speciálně pro tuto událost uzavřena. Oba kamióny jely vedle sebe rychlostí přes 80 km/h, každý v jednom pruhu. Při druhém pokusu se nebezpečný kousek Faith podařil.

„Jsem zvyklá chodit po laně ve všech výškách a na jakékoliv délky, ale tohle bylo kvůli pohybujícím se kamiónům zcela jiné. Jsem ráda, že se to podařilo,“ řekla kaskadérka.

Ačkoliv adrenalinový výkon vypadá nebezpečně, Faith si pro jeho splnění vybrala skupinu profesionálů, kteří vše do puntíku naplánovali a zajistili její bezpečnost. Akce se plánovala několik týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám