Hlavní obsah

V Číně odstřelili dva mrakodrapy, za pár vteřin z nich byl prach

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Nezvyklý pohled se naskytl ve čtvrtek milovníkům demolicí. Lidé v čínském městě Čchung-Čching mohli sledovat řízenou demolicí dvou mrakodrapů naráz. Několik desítek metrů vysoké budovy se změnily v prach během pěti vteřin.

Řízený odstřel dvou mrakodrapů v jeden najednou

 
Článek

Mrakodrapy byly postaveny v roce 1990, demolice tedy nebyla způsobena stářím nebo poškozením, ale protože byl potřeba prostor pro nový objekt. A nejedná se o nic jiného než o další komplex mrakodrapů.

Řízený odstřel sledovalo na místě několik tisíc lidí a díky přímému přenosu televize i další desítky tisíc u televizních obrazovek. K novému komplexu mrakodrapů přibude obchodní centrum, velký dopravní uzel a informační centrum pro turisty.

Vyšší z budov, 108 metrů vysoký hotel Terminal, byl nejvyšší budovou, která kdy byla v jihozápadní Číně zničena řízenou demolicí.

Demolici velmi vysoké budovy zažila tento rok i Evropa. Na zničení obytného domu Red Road ve skotském Glasgow bylo zapotřebí 275 kilogramů výbušniny.

BEZ KOMENTÁŘE: K demolici bývalé nejvyšší budovy v Evropě bylo potřeba 275 kilogramů výbušniny

Reklama

Výběr článků

Načítám