Hlavní obsah

Mladík si rozbil bradu při zpackaném skoku, policii to nahlásil jako přepadení

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dudley

Co je horší, ztrapnit se při klukovině, nebo lhát policii? Devatenáctiletý Brit z anglického Dudley v tom měl jasno. Než aby rodině přiznal, že si rozbil bradu při skoku přes kanál, nahlásil na policii přepadení nožem. Jenže policie odhalila pravdu a video jeho nepovedeného skoku v pátek zveřejnila na internetu.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík si rozbil bradu při skoku přes kanál, policii to ale nahlásil jako přepadení nožem

 
Článek

Mladík se tak styděl za svůj nešikovný skok, že zavolal policii a vymyslel si příběh o přepadení. Tři muži v kapucích ho prý bodli 25centimetrovým nožem do brady a poté hodili do vodního kanálu v Coseley na předměstí Dudley.

Policie 17. května letošního roku začala s vyšetřováním. Vypadalo to, že útočníci mohli být mladíkovi vzdálení příbuzní, kteří údajně posílali výhrůžné zprávy jeho 25letému otčímovi. V rámci vyšetřování tak policisté pomocí nových technologií provedli rozbor otčímova mobilního telefonu. Tím, co našli, byli ale zcela šokováni.

„Našli jsme video, na kterém se naše údajná oběť snažila přeskočit kanál,“ uvedl pro deník Daily Mail detektiv seržant Jim Munro.

Pokuta a veřejná ostuda

„V tu chvíli nám došlo, že si přepadení ve skutečnosti jen vymyslel a jeho otčím ho v tom navíc podporoval. Oba byli zatčeni za maření výkonu spravedlnosti, načež se okamžitě přiznali, že šlo o výmysl. Oba byli pokutováni, měli ovšem štěstí, protože mohli dostat maximální trest odnětí svobody na šest měsíců,“ dodal Munro.

Policie z hrabství West Midlands video natočené mobilním telefonem zveřejnila, aby tak upozornila na tresty spojené s falešnými hlášeními. Nejenže se tedy mladík dočkal pokuty ve výši 80 liber (2500 korun), ale ještě i veřejné potupy.

Reklama

Výběr článků

Načítám