Hlavní obsah

Veverce uvízla hlava v kanále, po vysvobození uhynula na stres

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Isenhagen

Drama se smutným koncem, tak skončila snaha německých policistů o záchranu veverky, které uvízla hlava v díře poklopu kanálu. Policisté sice zvládli veverce pomoci, přestože její život visel na vlásku hned několikrát. Zvíře se sice dostalo na svobodu, ale nakonec nepřežilo stres, kterému bylo vystaveno.

Foto: ČTK/AP

Veverku sice z kanálového vězení vysvobodili, ta však uhynula na stres o několik hodin později.

Článek

Muži zákona z německého Isenhagenu přijeli na místo na základě telefonátu místního občana, který si všiml veverky zaklíněné v poklopu od kanálu. Policisté se rozhodli ji zachránit, avšak samotné osvobozování nebylo vůbec jednoduché. Jen velmi těsně si veverka uchovala život, když jejím směrem přijížděl automobil, jehož řidič zastavil až na poslední chvíli.

Policisté se o vysvobození hlodavce pokoušeli asi čtvrt hodiny, výsledek to však nepřineslo. Vše se změnilo až ve chvíli, kdy jeden z místních přinesl láhev olivového oleje.

Osvobozenou veverku chtěli ochránci zákona odvést k veterináři, ta však byla proti a mílovými skoky uháněla přímo na nejbližší strom. Zdánlivě šťastný konec však vzal za své, když veverku s naolejovaným kožíškem objevil jeden z místních mrtvou o dvě hodiny později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám