Hlavní obsah

Rybáři natočili třímetrového žraloka, jak předvedl unikátní sérii skoků

Novinky, Markéta Klánská
San Diego

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. To si mohou říkat přátelé Alex Beck, Keith Langford a kapitán lodi Mark Martin, kteří minulý víkend v rámci speciálního rybářského klání lovili a zase pouštěli na svobodu žraloky mako. Turnaj sice nevyhráli, ale rozhodně se mohou pochlubit nejlepším úlovkem v podobě jedinečného videa. Přímo před jejich zraky totiž jeden ze žraloků hned devětkrát za sebou vyskočil nad vodní hladinu.

Třímetrový žralok devětkrát za sebou vyskočil nad hladinu, rybáři tuto výjimečnou událost natočili

 
Článek

„Nemohli bychom to naplánovat líp. Přiznávám, že jsme se báli, když se to velké stvoření poprvé přiblížilo k lodi. Mark byl ale perfektní kapitán, krok po kroku nám vysvětloval, co žralok zrovna dělá,“ uvedl pro zábavný kanál Grind TV Langford.

Při prvním setkání žralok mako podle Martina, zkušeného rybáře, který vedle zmíněných predátorů vyrůstal, pouze obhlížel situaci. Poté kolem nich kroužil z velké vzdálenosti, až nakonec trefil návnadu. "Pak začala ta bláznivá podívaná,“ popsal Langford.

Podle Martinových odhadů měl žralok tři metry na délku a vážil něco mezi 230 a 360 kilogramy: „Pobřeží San Diega je vlastně žraločí školka. Obvykle tak v této lokalitě chytáme a zase pouštíme na svobodu jedince o váze 30 až 40 kilogramů. Vidět při takové příležitosti něco tak velkého bylo opravdu výjimečné. A nejlepší na tom je ta úcta, se kterou hledíte na tak nádherné stvoření“.

Nevyhráli, ale odešli s trofejí

Beck z Colorada, který na lodi zrovna slavil své 40. narozeniny, bohužel nezvládl žraloka přitáhnout dostatečně blízko k lodi, aby se mohl v rámci turnaje úlovkem pochlubit. Naštěstí ale Langford pořídil video jako důkaz, takže ze soutěže, jejímž hlavní cílem je ochrana žraloků, jejich tým odcházel alespoň s neoficiální trofejí.

„Mluvil jsem s chlápky, kteří se podobným lovem zabývají už desítky let, ale nikdo z nich nic podobného neviděl,“ svěřil pyšně Langford.

Suverénně nejvíc překvapený byl ovšem právě oslavenec Alex Beck. Právě on je na videu slyšet, jak vykřikuje hlášky typu „Ó můj Bože, opravdu se to přímo před námi děje?“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám