Hlavní obsah

Realitka začala prodávat losy za pár stovek, vítěz bere celou nemovitost

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Přemýšlíte, jak se dostat k luxusní vile, kterou si nemůžete dovolit? Podobně jsou na tom milióny lidí v celé Evropě a přesně z této skutečnosti těží jedna inovativní realitní kancelář. Na nemovitosti prodává losy a když výdělek z losů pokryje prodejní cenu, je vylosován vítěz.

Tento luxusní dům si Francouzka pořídila za pouhých 40 euro Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Realitní kancelář, která je součástí řetězce Simpatico, přišla s kuriózním nápadem proto, že trh s nemovitostmi v poslední době stagnuje. Pokrokový nápad totiž přitáhl k jejich nabídce velké množství zájemců.

Prodej losů na jednotlivé nemovitosti má přitom pevná pravidla. Jeden los stojí deset eur (260 korun) a každý zájemce si jich může koupit maximálně pět měsíčně. Prodej nemovitosti přitom trvá zhruba pět měsíců. Losování posléze určí šťastlivce, který si odnese klíčky od domu.

Jednou z nemovitostí, která jde do "loterijního prodeje", je i dům v luxusním předměstí města Marseille. Dům má 115 metrů čtverečních, vlastní bazén a výhled na přístav. Jeho současný majitel Noël Maulio je nadšený, že může využít tuto alternativní cestu k prodeji svého domu.

"Určitě by se ten dům prodal, ale čekala by nás hromada návštěv, obíhání u bank a další komplikace," uvedl Maulio, jehož dům bude tímto způsobem prodán někdy kolem Vánoc, až budou doprodány všechny losy. Ty jsou emitovány v takovém množství, aby pokryly prodejní cenu budovy, notářské poplatky a provizi pro realitní kancelář.

Tímto způsobem už přišla k domu i 23letá číšnice Roxane Tornerová, která si tak přišla na dům v hodnotě 264 000 euro (asi 6,86 miliónu korun). Sama přiznává, že by si jinak nemohla pořízení nemovitosti jiným způsobem dovolit. Koupila si čtyři losy, za které v přepočtu zaplatila asi 1040 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám