Hlavní obsah

Selhaly mi brzdy, vysvětlil řidič kamiónu, když narazil do benzínky

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akron

Velké kamióny na první pohled působí stabilně, stačí ovšem málo a změní se v neovladatelné kolosy. Přesně to se stalo v pátek v americkém Ohiu, kde 35letý řidič ztratil nad kamiónem kontrolu a naboural do benzínové pumpy. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión nevybral zatáčku u benzínky a převrátil se na bok Video: Reuters

 
Článek

Řidič Elvis Reyes Barceló sjížděl s kamiónem z dálnice, do křižovatky ale najel příliš rychle. Tahač se nebezpečně naklonil a strhl s sebou naložený návěs, který se překlopil na bok a zastavil se až o stojan benzínky.

Zaměstnanci čerpací stanice pohotově zareagovali na situaci a okamžitě uzavřeli bezpečnostní ventily, které v podobných případech chrání pumpu před výbuchem. Náhodná svědkyně nehody se mezitím vydala posádce vozidla na pomoc. Z kabiny vytáhla 37letou pasažérku, zatímco řidič okamžik na to vylezl sám.

Barceló vypověděl policii, že mu selhaly brzdy. Pracovníci čerpací stanice ho podle televize Fox 8 pochválili, jak navzdory této okolnosti obdivuhodně dokázal předejít tragédii a vyhnul se střetu s ostatními vozidly.

“Myslím, že odvedl dobrou práci. Vyhnul se několika autům a nikdo nebyl zraněn,” uvedl Rahif Faris, správce poškozené čerpací stanice, který se s kolegyní shodl na tom, že při řidiči kamiónu v tu chvíli také nepochybně muselo stát i štěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám