Hlavní obsah

Papoušek umí mňoukat jako kočka či pípat jako počítač

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jongin

Papoušci jsou známí svou schopností napodobovat různé zvuky. Desetiletý papoušek žako jménem Lala, který žije v jedné jihokorejské zoologické zahradě, umí dokonce i mňoukat. Podle ošetřovatelky se zatím naučil 50 nejrůznějších zvuků, pípáním počítače počínaje a lidským hlasem konče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papoušek umí napodobat 50 zvuků, třeba mňouká jak kočkaVideo: Reuters

 
Článek

Ji-hae Namová, ošetřovatelka ze zoo v Jonginu na předměstí Soulu, prý v papouškovi objevila talent před dvěma lety.

"Hrávala jsem si s Lalou a u toho jsem si pískala. Jednoho dne jsem ho vyndala z klece, abychom si opět hráli, a on pískal. Tak jsem si uvědomila, že má úžasný smysl pro zvuky," uvedla Namová.

Je zábavný a zažene nudu

Od té doby Lala dotáhl svou schopnost napodobovat zvuky hodně daleko, a denně tak ohromuje spousty návštěvníků.

"Viděla jsem předtím toho papouška jen v televizi a nyní jsem ho konečně spatřila naživo. Je ohromující, že papoušek umí vydávat dokonce i elektronické zvuky jako z počítačové hry," uvedla tento čtvrtek pro agenturu Reuters 24letá Hjun-jung Leeová.

"Nejúžasnější bylo, když napodobil zvuk z hororových filmů, tedy ženský křik. Myslím, že umí hodně pobavit a nikdy se s ním nebudete nudit," uvedl 17letý Hjo-su Kim.

Podle Namové papoušci žako žijí v průměru 40 let, předpokládá se tedy, že se desetiletý Lala naučí napodobovat ještě mnoho a mnoho dalších zvuků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám