Hlavní obsah

Fenka bezhlavě ničí paničce domov, nepomohl ani zaříkávač

Novinky, Markéta Klánská
Northampton

Někteří psi dávají opravdu svérázným způsobem najevo, že nechtějí, aby je jejich páníčci nechávali samotné. Jedenáctiměsíční fenka stafordšírského bulteriéra 19leté Britky se na truc prokousala už dvěma laptopy, mobilem, televizními ovladači i křeslem. Nevěděl si s ní rady ani zaříkávač psů.

Foto: Profimedia.cz

Devatenáctiletá Claire Rileyová a její milovaná fenka Pups, která naprosto nesnáší samotu

Článek

Claire Rileyová z anglického Northamptonu si pořídila hyperaktivní fenku a dala jí jméno Pups. Svůj nový domov by Pups ale samou láskou doslova sežrala. Během půl roku totiž v domácnosti nadělala škody ve výši přesahující 1500 liber (48 000 korun). Ze strachu nechávat Pups o samotě navíc musela Rileyová opustit soukromou střední školu oboru kadeřnictví a kosmetiky.

„Je absolutně šílená. Když jsem u ní, je tím nejroztomilejším stvořením na světě, jakmile ale opustím místnost, může se zbláznit,“ uvedla 19letá Britka.

Foto: Profimedia.cz

Jedenáctiměsíční fenka Pups má nejraději elektronická zařízení, jako jsou laptopy a mobily.

„Vyhledává jakákoli elektronická zařízení a doslova žere můj laptop. Jednou jsem takhle ztratila spousty práce do školy, když Pups rozkousala zadní stranu počítače. Bylo to vcelku nepříjemné, protože jsem druhý den musela vysvětlovat, že mi můj úkol sežral pes,“ popsala jednu z příhod s Pups Rileyová.

Selhal i zaříkávač psů

K uklidnění fenky nepomáhají ani dlouhé procházky třikrát denně, ani vyvážená psí strava. Stále se prý fixuje na věci své majitelky, která mimo jiné musela už měnit i dvoje dvířka u kuchyňské linky.

Foto: Profimedia.cz

Když je Pups doma sama, nezastaví se ani před nábytkem.

Bezradná Rileyová dokonce zaplatila 140 liber (4500 korun) za psího zaříkávače, aby zastavil Pups v jejím bezhlavém devastování domácnosti. On však jen konstatoval, že tomu psovi není pomoci.

„Řekl mi, že nemůže nic dělat a že nikdy podobného psa neviděl. Nic prý nefunguje a nebyl ani schopen mi doporučit nějaké výchovné postupy,“ svěřila Rileyová.

Foto: Profimedia.cz

Jako malé štěně byla Pups nevinnost sama.

„Musím na ni křičet a doufat, že jednoho dne poslechne. Je to těžká práce, nechci to ale teď vzdát, když jsme společně došly tak daleko. Přece jenom jsem ji krmila z lahve. Stále doufám, že z toho vyroste. Prozatím ale zkrátka musím dobře schovávat počítač i mobil,“ dodala na závěr pro deník Daily Mail 19letá Britka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám