Hlavní obsah

Dokážete včas najít elitní izraelské vojáky? Pozdě, jste mrtví

Novinky, Jakub Kynčl

Pokud byste byli příslušníkem nepřátelské armády a nedokázali bleskurychle identifikovat dvojici vojáků ze speciálních jednotek Egoz, pravděpodobně by to byly poslední vteřiny vašeho života. Tito elitní zabijáci, kterým se na smínku skvěle daří splynout s hornatým terénem v severní části Izraele, jsou pravými mistry kamufláže.

Foto: Profimedia.cz

Hledání izraelských vojáků v terénu je velmi složité. Vidíte je?

Článek

Izraelské elitní jednotky Egoz byly založeny v roce 1956 a jsou specializovány na guerillovou válku. Výcvik těchto jednotek je velmi dlouhý, začíná základními cvičeními, pokračuje pochody a pokročilými cvičeními. Po těch musí každý voják jednotlivě projít pohovorem se zástupci izraelské rozvědky, kteří určí, zda může pokračovat do druhé fáze výcviku.

Foto: Profimedia.cz

Ačkoli byli vojáci takřka na nejodkrytějším místě, bylo velmi složité je okem odhalit.

Teprve ve druhé fázi výcviku se vojáci učí, jak správně splynout s různými druhy terénů, orientovat se v terénu, řídit džípy, skákat z letadla a odolat výjimečným povětrnostním podmínkám. Navíc jsou schopni operovat velmi kvalitně i ve městech. Jsou ale schopni se ukrývat v horách, sledovat své okolí a čekat na svou chvíli.

Foto: Profimedia.cz

Přemísťování v terénu má svá jasná pravidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám