Hlavní obsah

Šampionát psychozvířat: Předpovídat budou fretka, prase i slon

– Charkov
Novinky, Jakub Kynčl

Ukrajinští organizátoři nadcházejícího evropského šampionátu ve fotbale představili v pondělí v Charkově fretku Freda. Ta by měla mít speciální jasnovidecké schopnosti a předpovídat, jaký fotbalový tým ve kterém duelu vyhraje. Nikdo tomu ale příliš nevěří. Legendární chobotnice Paul z dřívějšího turnaje je stále v živé paměti, a těžko jeho výjimečné tipy jakékoliv zvíře zopakuje.

Tahle fretka bude předpovídat vítěze na fotbalovém EuruVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Ve fanouškovské zóně před zápasy v Charkově se bude objevovat "psychofretka" Fred. A to nic není proti tomu, co plánují další města, ve kterých se šampionát pořádá. V Kyjevě má prý předpovídat zápasy prase Krijak a v polském Krakově slon Citta. Organizátoři jakoby se tak snažili degradovat podivuhodný odkaz chobotnice Paula.

Napodobit Paula nebude ani v nejmenším jednoduché. Paul totiž správně předpověděl vítěze všech sedmi zápasů, které Německo na mistrovství světa v roce 2010 odehrálo. Správně odhadl také vítěze šampionátu. Mýlil se pouze jednou, na počátku turnaje. Předpovídal vždy ze svého akvária v německém Oberhausenu. Mezitím ale umřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Věštecká chobotnice Paul náhle zemřela

Sázkařská legenda posledních dvou fotbalových šampionátů chobotnice Paul zemřela ve věku dva a půl roku. Zvíře zvané mnohými psychochobotnice s ďábelskou...

Výběr článků

Načítám