Hlavní obsah

Muž si sám implantoval do ruky magnety, aby mohl na zápěstí nosit iPod

Novinky, Markéta Klánská
Newfield

Láska ke zkrášlování vlastního těla a k moderním technologiím dovedla jednoho amerického tatéra a piercingového umělce k poněkud extrémnímu kroku. Dave Hurban z Newfieldu v New Jersey si do vlastní ruky sám natrvalo implantoval silné magnety, které mají na jeho ruce udržet iPod Nano, aniž by potřeboval řemínek. Odvážný projekt nazval iDermal.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž si implantoval pod kůži magnety, aby mohl na zápěstí nosit iPod

 
Článek

„Těm magnetům se říká mikrodermály nebo podkožní kotvy. Ve světě piercingu jsou běžné. Navenek jsou vidět jen pětimilimetrové destičky ze silného magnetu. Mohu si tedy jít klidně zaběhat a iPod nespadne. Už jsem s ním dokonce byl i v posilovně,“ vysvětlil pro server Digital Trends Hurban.

Na druhou stranu se však nechal slyšet, že použít mikrodermály k připevnění iPodu s hodinkami na ruku běžnou praxí rozhodně není.

„Když to lidé vidí, dívají se na mě jako na originál. Jakoby viděli něco, co nikdo předtím neudělal, natolik je to bláznivý koncept. Chvilku jim většinou trvá, než to poberou. Vlastně jsem vynálezce hodinek bez řemínku,“ dodal Hurban.

Existují bolestivější procedury

Na videu, které se na internetu objevilo koncem dubna je vidět, jak si podkožní kotvy sám implantoval. S výrazem naprosté soustředěnosti se řezal do ruky, aby svůj projekt bez jediné chybičky dokončil. V mnohých však nepochybně vyvolal otázku, nakolik bolestivé to bylo.

"Vlastně to nebylo tak špatné, jak jsem předpokládal. Rozhodně to nebyl nejbolestivější piercing, který jsem na svém těle vytvořil,“ podotkl Hurban, aniž by blíže specifikoval, který piercing byl nejhorší.

Chtěl jen zapůsobit

Asi není překvapivé, že Hurbanův zásah do vlastního těla vyvolal i vlnu negativních názorů. On však jakoukoli kritiku ignoruje a svůj čin obhajuje.

„Udělal jsem to, protože žiju teď a tady. Navíc je to ‚cool‘,“ dodal Hurban, který se podle serveru zaměřeného na digitální technologie prostřednictvím iDermalu nesnažil nic prodávat ani šířit velké myšlenky o tom, jak jsou lidé v současné době závislí na moderních technologiích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám