Hlavní obsah

Zastavili jsme ďábla obětováním bílého velblouda, věří kazašské město

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé východokazašského Karabulaku kvůli vlně sebevražd obřadně tento týden obětovali bílého velblouda. Podle agentury RIA Novosti totiž věří, že za sebevraždy může ďábel. Od obětování velblouda si prý nikdo na život nesáhl.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Obřad, kterého se zúčastnilo asi 200 lidí, doporučili místní stařešinové. Ti připomněli, že Karabulak před 60 lety také trpěl sebevraždami a že je zastavilo až obětování bílého velblouda.

V Karabulaku se v nedávné době oběsili dva školáci, tři se zabít pokusili a dalších několik desítek muselo vyhledat pomoc u místního imáma. Ve městě, které obývá asi 40.000 lidí, si loni vzalo život 14 lidí, většinou to byli dospívající chlapci.

Ti, kteří neúspěšný pokus o sebevraždu přežili, vypovídali podle imáma o vidinách se starcem v bílém. Ten jim říkal o marnosti života a ukazoval jim smyčku, kterou měl kolem krku. "Byl to ďábel převtělený do lidské podoby," tvrdí imám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám