Hlavní obsah

Krutá příroda: Racek sežral v nestřežené chvíli dvě malá kachňátka

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příroda je pro mnoho lidí nekonečným zdrojem inspirace. Bohužel pro slabší povahy zde platí zákon silnějšího. V irském Dublinu fotograf zachytil krutou scénu, když v Herbert Parku racek sežral dvě malá kachňátka jen malý kousek od jejich rodičů.

Racek nemilosrdně chytil jedno kachně a v mžiku je sežral. Za moment se vrátil pro další.

Článek

Fotograf Paul David Hughes zachytil drsný výjev v pátek 20. dubna. Rodiče 13 novorozených káčat se rozhodli vyvést své mladé poprvé na jezírko. Bohužel pro ně, za několik hodin se vraceli zpět už bez dvou mláďat. Racek žlutonohý totiž vypozoroval svou velkou šanci a využil ji.

Foto: Profimedia.cz

Šťastná rodinka vyrazila poprvé na jezero.

Racek čekal na vhodný moment k útoku a dočkal se. Ten nastal ve chvíli, když se rodiče káčat dostali do sporu s jiným kačerem a odháněli ho od svých mláďat. V ten moment přiletěl racek a bleskurychle vytáhl z vody jedno z káčat, přistál na břehu a bezbranné stvoření takřka okamžitě spolkl.

Foto: Profimedia.cz

Racek neváhal, přiletěl a káče vytáhl rychle z vody.

Zbylá kachňátka si okamžitě uvědomila, jaké jim hrozí nebezpečí, a pokusila se skrýt v zeleni na jednom z jezerních ostrůvků. Racek se však rychle vrátil a zpozoroval, kam se chtějí ukrýt. Ještě než se všechna mláďata schovala, zvládl jedno chytit.

Foto: Profimedia.cz

Než se stihla káčata ukrýt, poslední v řadě zvládl racek zachytit.

I s druhým úlovkem racek odletěl stranou, na bezpečném místě káče nejdříve cvaknutím zobáku znehybnil a poté je živé celé spoknul. Když se rodiče káčat vrátili, měli už o dva potomky méně.

Foto: Profimedia.cz

Káčata neměla proti rackovi žádnou šanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám